بيانيه ها
گزارشات
زندانيان
انتشارات
انتشارات زندان
کمپين
درباره ما
تماس با ما
ٍEnglish
::
::
::
::
::
::
::
::
::
گزارشات :
>>
زندانيان :
درباره ما :
انتشارات :
انتشارات زندان :
>>
>>
>>
>>
<<
<<
<<
>>
<<
کليه حقوق اين سايت محفوظ مي باشد
استفاده از مطالب اين سايت با ذکر منبع مجاز ميباشد و هر گونه دخل و تصرف در مطالب ممنوع مي باشد
بخش هاي ديگر :
فعالان حقوق بشر در ايران
به نام آزادي
تاريخ :7/2/87
شماره :690 - 87
شيرکو جهاني ، فعال حقوق بشر درآستانه برگزاري دادگاه مجدد
Tel : 021 - 27859131 | Fax : 1-586-816-0537 | Email : Info@Hra-Iran.Org
Human Rights Activities in Iran
شيرکو جهاني اصل، روزنامهنگار، عکاس، فيلمساز و از فعالان سرشناس حقوق بشر در کردستان که از اعضاي مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران ميباشد ودر پاييز سال 1385 بهاتهام اقدام عليهامنيت ملي و تشويش اذهان عمومي، مصاحبهرسانه هاي بيگانه و ...غيره، از سوي دادگاه مهاباد و بر اساس شکايت ادارهي اطلاعات اين شهر دستگير و روانهزندان و سپس بازاشتگاه انفرادي اروميهشدهبود، يک بار ديگر در طي روزهاي آيندهدادگاهي خواهد شد.
جهاني در مدت بازداشت خود بهدليل غير قانوني دانستن بازداشت و بي گناه دانستن خود، اقدام بهاعتصاب غذا و سپس اعتصاب سکوت کردهبود و بهدليل همين اعتصابها وي را از زندان مرکزي مهاباد بهانفرادي بازداشتگاه شهر اروميهمنتقل کردهبودند کهدر طي دوران بيش از بيست روز بازجويي در اروميه نيز با شکنجههاي روحي و فيزيکي رو بهرو شدهبود، از جملهاينکهدر طي مدت بازجويي چشمهاي وي را بسته، در اتاقي سرد و با کمترين دريچهنور کهنام آن را سويت گذاشتهبودند، بهسر بردهو در طي مدت بازجويي گاهآ با ضربههاي سيلي و سخنان رکيک بازجويي کههرگز نتوانست صورتش را ببيند رو بهرو شدهبود.
در طي همان روزهاي بازجويي نيز خبر مرگ وي در زندان منتشر شد، کهبنا بهگفتهخانوادهجهاني، اين خبر از طريق تلفن و از سوي کسي کهادعا ميکردهاست کهاز عوامل بازداشتگاه ميباشد بهآنان دادهشدهو اين امر را جنگي رواني خواندهاند. انتشار اين خبر موجب ايجاد موجي از نگراني در ميان مردم کرد و بهويژهمردم شهر مهاباد و مدافعان حقوق بشر در سطح بين الملل گرديد.
جهاني پس ازبازجويي در اروميهيک بار ديگر بهزندان مرکزي مهاباد بازگرداندهميشود و پس از دهها روز بازداشت غير قانوني ايشان از سوي دولت، با قرار وثيقهآزاد ميگردد.
ايشان عملآ از حقوق اجتماعي کار و داشتن شغل دولتي محروم و ممنوع گرديدهاست.
پس از گذشت يک سال از زمان دستگيري و بازداشت، در زمستان 1386 شعبهدوم دادگاه مهاباد در طي نامهاي کهنمونهآن موجود ميباشد، حکم تبرئهشيرکو جهاني را بهدليل فقدان وجود مدارک لازمهاز سوي شاکي، بهوي اعلام ميدارد. اما بهدليل قابليت تجديد نظر بودن حکم، اين حکم از سوي ادارهي اطلاعات شهر مهاباد بار ديگر با شکايت رو بهرو شدهو اکنون دادگاه انقلاب شهر اروميه، جهت تشکيل دادگاه تجديد نظر براي آقاي شيرکو جهاني اصل، حکم نيابت را بهدادگاه مهاباد دادهو قرار است کهاين محاکمهدر روز سهشنبهاين هفته(بهتاريخ 1387.2.10 ) در دادگاه انقلاب شهر مهاباد انجام بگيرد.
شيرکو جهاني اصل تا کنون بدون وکيل بودهو دادگاه در مورد حق داشتن وکيل تمهيداتي به کار نگرفته است !
فعالان حقوق بشر در ايران