نه سازمان مدافع حقوق بشر از جمله مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیهای مشترک فوت نابهنگام زنده یاد علی عجمی، فعال حقوق بشر را تسلیت گفته و با خانواده داغدار او ابراز همدردی کردند. در قسمتی از این بیانیه آمده است “بسیاری از ما علی را با لبخندی روشن و باوری راسخ به امکان تبدیل جهان به جایی بهتر برای همه آسیبدیدگان از بیعدالتی اقتصادی و اجتماعی و سرکوب سیاسی به یاد خواهیم آورد. این غمانگیز است که او سرکوب و زندان را تجربه کرد و صرفاً به خاطر باورهای سیاسیاش وادار به ترک کشورش شد.”
پیکر بی جان علی عجمی روز ۱۷ اردیبهشت ماه ۹۹ توسط پلیس در آمریکا پیدا شد. او که متولد ۱۳۶۲ بود علیرغم عمر کوتاه بعنوان فعال دانشجویی برای ۲ سال راهی زندان شد و پس از آزادی همکاری با نهادهای مختلف حقوق بشری را تجربه کرد. نه سازمان مدافع حقوق بشر در رثای این مدافع حقوق بشر پیام تسلیت مشترکی صادر کردهاند که عینا در ادامه میآید:
ما از درگذشت علی عجمی عمیقا متأثریم. او یک مدافع ایرانی حقوق بشر در تبعید و برای بسیاری از ما که بر گزارش نقض حقوق بشر در ایران متمرکز هستیم همکاری عزیز بود.
علی، ۳۷ ساله، یک دانشجوی بااستعداد حقوق در دانشگاه تهران بود که پس از دستگیری، زندان، و اخراج از دانشگاه به خاطر فعالیت سیاسیاش در ایران بدل به یک پناهنده شد. او اهل روستایی نزدیک شهر سبزوار در استان خراسان رضوی بود و در کنکور ورودی دانشگاه در میان بیست نفر اول کشور قرار گرفت اما به خاطر فعالیت سیاسی مسالمتآمیزش دو سال را در زندان گذراند. بعد از ترک ایران، علی رغم مشکلات جاافتادن در جامعهای جدید به عنوان مهاجر، علی همچنان صدای بیصدایان ماند و به عدهای از ما در ثبت و گزارش موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران یاری رساند.
بسیاری از ما علی را با لبخندی روشن و باوری راسخ به امکان تبدیل جهان به جایی بهتر برای همه آسیبدیدگان از بیعدالتی اقتصادی و اجتماعی و سرکوب سیاسی به یاد خواهیم آورد. این غمانگیز است که او سرکوب و زندان را تجربه کرد و صرفاً به خاطر باورهای سیاسیاش وادار به ترک کشورش شد.
ما از صمیم قلب به خانواده علی و دوستان او در ایران و خارج از کشور تسلیت عرض میکنیم و امیدواریم که آنها با دانستن این که او برای افراد اطراف خود و هموطنان ایرانیاش تفاوتی رقم زد اندکی آرامش پیدا کنند.
⚫️ بنیاد عبدالرحمن برومند (رویا برومند، مدیر اجرایی)
⚫️ مرکز حامیان حقوق بشر (دکتر شیرین عبادی، مؤسس و رییس)
⚫️ مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (کیوان رفیعی، مدیر)
⚫️ دیدهبان حقوق بشر (تارا سپهریفر، پژوهشگر ایران)
⚫️ کمپین حقوق بشر در ایران (هادی قائمی، مدیر اجرایی)
⚫️ حقوق بشر ایران (محمود امیری مقدم، مدیر اجرایی)
⚫️ مرکز اسناد حقوق بشر ایران (شاهین میلانی، مدیر اجرایی)
⚫️ بنیاد سیامک پورزند (آزاده پورزند، مؤسس و مدیر اجرایی)
⚫️اتحاد برای ایران (فیروزه محمودی، مدیر اجرایی)