مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به عنوان تنها سازمان ایرانی حاضر در دومین نشست سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق بشر در ژنو خواستار پایان دادن مماشات جامعه بین الملل با دولت ایران در حوزه حقوق بشر و لزوم هزینهمند کردن نقض حقوق بشر برای ناقضان آن شد.
به گزارش هرانا، دومین نشست عالی سازمانهای غیردولتی مدافع حقوق بشر در شهر ژنو در حاشیه نشست عمومی سازمان ملل متحد طی روزهای ۸ و ۹ مارس برگزار شد.
در این نشست ۲۵ سازمان مدافع حقوق بشر از نقاط مختلف دنیا حول موضوع «حقوق بشر، مدارا و دموکراسی» به بحث و گفتگو نشستند، روز جاری مورخ ۹ مارس از ساعت ۱۳ و ۳۰ الی ۱۵ این نشست بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران با موضوع انتخابات را در دستور خود داشت.
مجری برنامه استفان بروسارد، گزارشگر سازمان ملل برای ل تمپس، با اعلام دستور نشست، مدیریت جلسه را عهده دار شد. او در ابتدای جلسه با دعوت از کاسپین ماکان، نامزد ندا آقا سلطان، تریبون را به او سپرد، آقای ماکان از جان باختن خانم آقاسلطان و آنچه بر وی، خانواده خانم آقا سلطان در طی مدت اخیر رفته است سخن گفت.
دوید سوورلند، کارشناس آزادی اینترنت، فعال برای جنبش معترضان ایرانی، دیگر سخنران این نشست بود که سخنان خود را به موضوع آزادی اینترنت و گردش آزاد اطلاعات خاصه در ایران و وقایع پس از انتخابات اختصاص داد. شاهین سریری، از مسئولان کمیته روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سخنران نهایی نشست ایران بود، وی سخنان خود را با برشمردن معیارهای انتخابات آزاد آغاز کرد.
آقای سریری سپس با ارائه گزارشی از تلاش دولت ایران برای جلوگیری از اطلاع رسانی و همچنین آماری از جان باختگان و بازداشت شدگان وقایع اخیر سخنان خود را ادامه داد، نماینده مجموعه در نشست اعلام کرد
تشکل ما مخالف جدی عضویت ایران و سایر کشورهای ناقض حقوق بشر در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است.
وی برای ارائه تصویر بهتری از وضعیت حقوق بشر در ایران به کلیت دست کم ۳۸۸۹۴ بار نقض موردی حقوق بشر توسط دولت ایران در طی ۱۱ ماه اخیر اشاره کرد.
شاهین سریری در بخش دوم از سخنرانی خود گفت، فعالان حقوق بشر در ایران امنیت ندارند و دولت ایران برخلاف معاهدات مربوطه حاضر به تحمل کمترین فعالیت مدافعان حقوق بشر نیست.
وی برای نمونه به بازداشتهای اعضا یا همکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طی یکسال اخیر و خاصه در یورشهای ۱۱ اسفندماه اشاره کرد، وی همچنین به بازداشت اعضای خانواده فعالان خارج کشور مجموعه یا تهدید آنان اشاره کرد.
نماینده مجموعه با جمع بندی دو بخش اول ابراز امیدواری کرد که وضعیت بحرانی حقوق بشر در ایران برای حضار به خوبی ترسیم شده باشد و دلایل ما با مخالفت یک عمده ناقض حقوق بشر در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روشنتر شود.
عضو کمیته روابط خارجی مجموعه، در بخش سوم از سخنان خود، با ارائه راهکار مبنی بر «افزایش هزینه نقض حقوق بشر برای ناقض آن» خواستار پایان دادن مماشات جامعه بین الملل با دولت ایران در مورد نقض حقوق بشر شد.
وی استراتژی مجموعه را افزایش هزینه نقض حقوق بشر برای دولت ایران اعلام کرد و با مخالفت با جنگ و تحریمهایی که به مردم ایران آسیب وارد میکند خواستار تفکیک منافع دولت ایران از مردم و هدف گرفتن منافع ناقضان حقوق بشر شد.
عدم فروش دستگاههای شنود و جاسوسی، عدم فروش ادوات نظامی مربوط به سرکوبهای معترضان، پیگیرد بین المللی دست اندرکاران نقض حقوق بشر و سایر اقدامات مشابه از مواردی بود که آقای سریری مثالهای مد نظر مجموعه در باب هزینه سازی مطرح کرد.
نماینده مجموعه در این نشست، در پایان اعلام کرد ما برای عدم حضور در این نشست تحت فشار بودهایم و از هزینهها و انتقام سیستم امنیتی نیز آگاه هستیم، اما این مهم باعث نشد تا در اینجا حاضر نشویم و جامعه بین الملل را به حمایت از حقوق بشر در ایران فرا نخوانیم.
سخنان آقای سریری مورد استقبال حضار و نمایندگان سازمانهای مدافع حقوق بشر قرار گرفت.
همچنین در پایان نشست، نمایندگان سازمانهای حاضر در نشست با امضای یک بیانیه واحد خوستار آزادی اینترنت و مقابله با سانسور آن در اقصی نقاط دنیا شدند.
لازم به ذکر است، به مثابه سال قبل دست آوردهای این نشست به سازمان ملل متحد ارائه خواهد شد.
ویدئوهای مربوطه را در سایت یوتوب مشاهده کنید.